24 June 2011

.Short Skirt.

Kelas Mandarin semalam, Mr. Yang tetibe cerita pasal perempuan dan skirtnya yang pendek. He look so dem confused why a girl wearing short skirt tapi masih nak tertutup - tutup (sambil beliau membuat aksi). Dia cakap, if perempuan sangat berani pakai short skirt, kenalah jalan dengan berani. kenapa nak tertutup - tutup. Its your choice. Kena berani jugak naik escalator.Paksa tak bahagia ma..

Benar apa yang dia kata, its your choice. Kenapa nak tertutup - tutup if itu yang dipilih? Kenapa teragak - agak nak naik escalator dengan skirt pendek? Paksa pun takda bahagia. Sebenarnya, if yang tertutup - tutup tuh takda lah berani sangat kot. Aku bukan menyokong mereka yang memakai skirt, lebih - lebih lagi perempuan Islam. Cuma sekadar berpada - pada. Mengikut ketetapan yang telah ditetapkan dalam agama masing - masing. Cuma rasa ada benarnya pendapat Mr.Yang. =)

2 comments:

narumi sakura said...

pakaian mennjukn keperibadian..kalu x yakin dngn ape yng kite pakai baik x pyh..tukr je dngn bju yng lebh kite selese..

elle shahri said...

yeah.. ur right =)